Vergroot jij ook de gastvrijheid in het Grand Café?

Grand Café

Heel erg leuk dat ieder zorgcentrum tegenwoordig zo’n mooie ontmoetingsruimte heeft oftewel nog sjieker een heus Grand Café. Hier ontmoeten heel veel ouderen elkaar. Komt men weer oude bekenden tegen en worden mogelijk ook nieuwe vriendschappen aangegaan. En niet te vergeten……. De bewoners zijn er welkom, maar ook iedereen van buitenaf.

Toch kan het zowel voor mensen die in een zorgcentrum wonen of andere bezoekers moeilijk zijn om hier naar toe te gaan. Want het is voor velen best een overwinning om alleen zo’n grote ruimte binnen te stappen. Ga je dan ergens bijzitten of aan een tafel alleen? Ken je mensen, kun je iemand zomaar aanspreken? Sta daar eens bij stil!

Ben je in een zorgcentrum omdat je er woont, werkt of (toevallig) op bezoek bent en je ziet iemand alleen binnen komen. Ga even naar deze persoon toe, vraag of er bekenden zijn en zo niet introduceer deze mevrouw of meneer dan bij anderen of drink samen even iets. De kans is groot dat door deze actie de eerste stap is gezet om vaker een bezoek te brengen aan het Grand Café en niet achter te geraniums te blijven zitten!