Over mij

Mijn naam is Aniëla Govaarts (1969). Al zo’n 30 jaar ben ik werkzaam binnen de ouderenzorg, waar ik altijd met het welzijn van ouderen bezig ben. Hiermee heb ik ervaring, zowel op uitvoerend als beleidsmatig niveau.

Veel ouderen willen anderen niet tot last zijn. Na de ochtendverzorging zeggen zij vaak: “Laat mij maar lekker thuis, met de televisie aan. Ik vermaak me wel.” Wonend in een zorgcentrum is het makkelijk om onder de mensen te komen en deel te nemen aan activiteiten. Nu ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wordt dit voor velen onder hen een stuk moeilijker. Een aantal organisaties brengt diensten bij de ouderen thuis – maar wie zorgt ervoor dat een oudere ontspanning buiten de deur heeft?

Bewezen is dat deelname aan de maatschappij in veel gevallen goed is voor de geestelijke en lichamelijke vitaliteit. Het is mijn missie om de vitaliteit van ouderen te bevorderen door ervoor te zorgen dat ze achter de geraniums vandaan komen. Natuurlijk zijn er ook ouderen die wél liever thuis blijven en aangenamer achter de geraniums willen zitten. Ook hierbij kan ik hulp bieden.

Vandaar dat ik mijn eigen onderneming ben gestart: Achter De Geraniums Uit. Hiermee wil ik een bijdrage leveren aan de verbetering van de ouderenzorg, omdat door de huidige ontwikkelingen de vereenzaming onder ouderen sterk zal toenemen.

Ook anderen (gehandicapten, ouderenorganisaties, mantelzorgers, etc) kunnen een beroep op me doen. Ik wil graag een vertrouwd persoon zijn, iemand die een bijdrage levert aan meer levenskwaliteit. Ik kan zowel het leven achter de geraniums aangenamer maken, als ervoor zorgen dat mensen achter de geraniums vandaan komen!